Semnează și tu petiția copiilor abandonați!

STOP Psihiatrizării în masă a copiilor aflați în grija statului, iar cei care se fac vinovați de distrugerea atâtor vieți nevinovate să fie anchetați.

Tragedia miilor de copii puși sub tratament psihiatric, fără să aibă neapărat nevoie trebuie să înceteze.  Vrem anchetă în toate centrele de plasament/ rezidențiale și la asistenții maternali.

„Copilărie sub ANESTEZIE” este un reportaj cutremurător, cu privire la viața copiilor abandonați în casele de copii, condamnați la psihoză prin administrarea tratamentelor anxioliotice, neuroleptice și antiepileptice, într-un mod abuziv. Reportajul a fost realizat de ProTV, în cadrul emisiunii ROMANIA, TE IUBESC!, și a fost difuzat pe 17.03.2019, ora 18:00. Felicitări, Paula Herlo, pentru investigația făcută!

Reportajul poate fi urmărit integral pe acest link: https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/copilarie-sub-anestezie-emisiunea-integrala-17-martie-2019.html

Din propria experiență știm cât de greu este să monitorizezi un sistem care, în fiecare zi, mușamalizează abuzuri și strigăte de ajutor.

Anul trecut senatorul Vlad Alexandrescu ne-a informat cu privire la vizitele efectuate în centrele de plasament și cu demersurile făcute în vederea reducerii abuzurile identificate de dânsul sau sesizate de tinerii din centre. Timp de un an de zile a anchetat fenomenul psihiatrizării copiilor aflați în grija statului.

Până când mai suntem spectatori? E inuman!

Sistemul preferă copii sedați, ca să fie liniște. E mai ușor să te folosești de medicamente, decât să intervii cu psihoterapie sau să le faci viața plăcută. Această sedare îndelungă are, desigur, efecte mai târziu, pe care ei le vor simți și care le vor afecta dezvoltarea.

Senatorul Vlad Alexandrescu spune: “psihiatrizarea pediatrică trebuie regândită! Mi se pare extrem de grav să condamni un copil la ani de Rispolept, Levomepromazin, Romparkin și alte medicamente extrem de puternice pentru evoluția neuropsihică a copilului. Cred cu tărie că suntem vinovați de starea psiho-educațională a copiilor aflați cu măsura protecției speciale, la nivel național.”

Semnează și tu petiția online, pentru a le arăta că suntem alături de copiii României. Fiecare dintre noi are o datorie morală față de cei neputincioși, neajutorați.

Colegii mei de la Asociația Vocea Copiilor Abandonați, au creat o petiție online!

semnează petiția aici: https://campaniamea.declic.ro/petitions/copilarie-mutilata?fbclid=IwAR2jPIy0e4GI4Ux5vkUeS9Qm0eMLtZnF1MLniarNpdUEyfvVCMnC2k8CfT0

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *