Campania “AM REUȘIT!”

Practica mușamalizării abuzurilor în centrele de copii e foarte prezent și astăzi. Mii de copii sunt victime ale abuzului în centrele de copii pentru că cei care ar trebui să-i protejeze mușamalizează abuzul, de fapt îi mutilează cu medicamentație psihiatrică 

“Bodyguarzi băteau copii și când apărea poliția sau cineva peste centrul de plasament mușamalizau cu: L-au lovit colegul . Mi-a fost scârbă de multe episoade de acest gen.”

“Eram legată la mâini de spate și urmăream cu cei mai îi băteau pe cei mici sau puneau pariuri pe ei să se bată. Îmi doream să fac ceva…, o sigură dată am făcut-o, apoi am fost bătută și dusă la spital. La noi violența era în floare și educatoarele îi protejau, îi favoriza pe ăștia mari.”

Statul Român i-a interzis dreptul la o familie deși a avut această șansă. Familia, potențial adoptatoare, și-a dorit să o adopte însă cei care ar fi trebuit să o protejeze și să o ajute să evolueze într-o familie au considerat că e mai bine să stea sub teroarea abuzului instituționalizat decât într-o familie iubitoare. Și ca planul lor să aibă succes instrumentau fișe de vizită din partea părinților biologici, deși aceștia nu au vizitat-o… .

Și totuși ce a determinat-o pe Violeta Pocovnicu, barista Nr. 1 în România, să reușească?

#AmReușit este campania-portavoce a copiilor/ tinerilor ce au trăit în casele de copii și au învins. Acum au șansa de a-și spune povestea, de a vorbi despre traumele cauzate de un sistem defect, de a-i încuraja pe cei 18 000 de copii care încă suferă între pereții centrelor de plasament, și, mai ales, de a atrage atenția celor care au puterea să schimbe lucrurile.

Invităm Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Președintele României Klaus Iohannis dar și alte instituții care ar trebui să reprezinte interesul superior al copiilor abandonați să ne asculte și să ia măsuri pentru a preveni alte posibile atrocități. Mii de copii abandonați sunt victimele sistemului care ar trebui să-i protejeze.

O campanie realizată de Vocea Copiilor Abandonati în parteneriat cu Consiliul Tinerilor Instituționalizați și PacPac StudioS.

Proiect coordonat și moderat de activistul Visinel Balan.

Vă invit să urmărim #împreună povestea de succes a Violetei.

https://www.youtube.com/watch?v=Hm4QYc4hKq4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *