PROIECTE

CONFERINȚA VREAU ACASĂ

Conferința Vreau Acasă
Consiliul Tinerilor Instituționalizați, structura națională de reprezentare a copiilor și a tinerilor abandonați din România, structură unică în lume, organizează, alături de Hopes&Homes for Children, în perioada 11-14 octombrie 2018, la Baia Mare, conferința internațională „Vreau Acasă”.

Prima ediție a conferinței este organizată sub egida Baia Mare Capitala Tineretului din România, în parteneriat cu: Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș, Consiliul Tineretului din România, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Hope and Homes for Children România, Federația Organizaților Neguvernamentale pentru Copii FONPC, Ministerul Tineretului și Sportului România, UNICEF România.

Tema conferinței este „Independent, dar nu SINGUR!”. În cadrul dezbaterilor, vom aborda subiecte precum: deprinderi de viață independentă, politici de incluziune socială a tinerilor care au părăsit sistemul de protecție specială sau care sunt în procesul de părăsire a sistemului, politici naționale privind post-instituționalizarea tinerilor.

Înscrierile se fac până la data de 28.sept.2018 aici: http://bit.do/exx7F

„Eveniment înscris în calendarul de activități organizate sub egida Proiectului „România educată” a Administrației Prezidențiale.

GALA PREMIILOR CTI

Gala Premiilor CTI din România este organizată de Consiliul Tinerilor Instituționalizați (C.T.I.) și va avea loc în data de 2 iunie 2018. În cadrul galei din acest an, ne propunem să îi onorăm și să le mulțumim tuturor celor care lucrează cu tinerii/ copiii aflați cu măsura protecției speciale la nivel național, din cadrul organizațiilor și instituțiilor destinate lor.

CALENDAR DE DESFĂȘURARE

04 mai – 23 mai 2018 – ora 16:00: depunerea aplicațiilor pentru gală;

23 mai – 25 mai 2018: jurizarea aplicațiilor depuse;

25 mai 2018: anunțarea finaliștilor (aceștia vor trimite un video de prezentare al proiectului, de maximum 1 minut, pentru a fi proiectat în timpul galei, în cazul în care este premiat);

2 iunie 2018ora 19:00, Sala Radio – București: Gala Premiilor C.T.I. din România, la București – premierea câștigătorilor la categoriile anunțate.

Dacă doriți să vă înscrieți la mai multe categorii, vă rugăm să completați un formular separat pentru fiecare categorie la care doriți să vă înscrieți!

Candidaturile depuse după orele 16:00 în data de 23 mai 2018 nu vor intra în competiție.

Specificăm faptul că toți finaliștii vor fi invitați să ia parte la evenimentul din data de 2 iunie 2018 ce va avea loc la Sala Radio – București.

SECȚIUNILE PENTRU CARE SE ACORDĂ PREMII ÎN ANUL 2018 sunt următoarele:

 1. Cel mai bun proiect pentru incluziunea socială a tinerilor instituționalizați.
 2. Cel mai apreciat asistent social.
 3. Cel mai ascultător psiholog.
 4. Cel mai bun șef de centru.
 5. Cel mai bun educator din D.G.A.S.P.C.
 6. Cel mai implicat ONG în promovarea drepturilor omului.
 7. Premiul pentru exemplu de bună practică în protecția copilului.
 8. Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenței sociale.
 9. Premiul pentru promovarea drepturilor copilului.
 10. Premiul pentru cel mai activ ONG in promovarea adopției și a dreptului la o familie.
 11. Premiul pentru incluziunea socială a tinerilor post-instituționalizați.
 12. Instituția anului în formarea profesioniștilor în asistență socială.

Specificăm faptul că vom oferi 5 premii din partea membrilor Consiliului Director al Consiliul Tinerilor Instituționalizați după cum urmează:

 • Premiul pentru cea mai bună colaborare cu o instituție publică locală.
 • Cel mai bun proiect pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă DVI.
 • Premiul pentru responsabilitate socială C.S.R.
 • Cea mai bună colaborare cu un D.G.A.S.P.C.
 • Cel mai implicat ONG în procesul de închidere a centrelor de plasament.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Pentru înscrierea instituțiilor publice/private, candidații trebuie să completeze formularul de concurs și să trimită o prezentare/raport cu activiățile desfășurate în anul 2017 sau anul în curs la adresa gala@consiliultinerilor.ro, încadrându-se în termenul limită de 23 mai 2018, ora 16:00, după cum urmează:

FORMULARUL DE ÎNSCRIERE va fi completat accesând linkul – click aici.

Regulamentul complet poate fi consultat aici:

Regulament GALA PREMIILOR C.T.I. 2018 

Marșul Îngerilor 2018!

Consiliul Tinerilor Instituționalizați în colaborare cu Asociația Vocea Copiilor Abandonați și Consiliul Municipal al Elevilor București, organizează „Marșul Îngerilor” pentru a comemora 38.000 de copii care au decedat în casele de copii din România!

În seara de Moș Nicolae, 5 decembrie, orele 18.00, loc piața a universității la iesirea spital colțea în fața viorii, vă rugăm să ne fiți alături la crearea unui îngeraș din lumânări în memoria colegilor noștri!
Vă mulțumim că ne sunteți alături!” – Andreeas Novacovici Președinte CTI